Jupiler Pro League - Cedomir Janevski zit volgend seizoen niet op bank van Waasland-Beveren

door
Belga
Leestijd 1 min.

Cedomir Janevski is volgend seizoen geen trainer meer van Waasland-Beveren. Uit een gesprek tussen de sportieve cel en de 55-jarige coach bleek dat "de visie van de club en de visie van de trainer niet stroken", zo luidt het op de teamwebsite. "Het is dus weinig zinvol om een nieuwe verbintenis aan te gaan met de trainer."

Janevski blijft wel op post tot het einde van het seizoen. Wie hem zal opvolgen, is nog niet duidelijk. Begin november 2016 volgde Janevski op de Freethiel de ontslagen Stijn Vreven op. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen, met optie op een bijkomend seizoen. Onder Janevski eindigde Waasland-Beveren als dertiende in de reguliere competitie met 27 punten, vier punten meer dan degradant Westerlo. In groep A van play-off 2 speelt de Wase club met 6 op 15 een bijrol, al werd gisteren/dinsdag wel met 0-2 gewonnen van het (krasselende) Standard.

"Het bestuur is de Macedoniër heel dankbaar voor de prestaties die hij hier neerzette", meldt Waasland-Beveren. "De coach begon met de opdracht om Waasland-Beveren naar play-off 2 te loodsen en daar slaagde hij ook in. Uiteraard blijft Janevski de ploeg leiden tot het einde van het seizoen. Het clubbestuur is ervan overtuigd dat de oefenmeester nog wat wil en zal presteren in de nacompetitie."

"De clubleiding gaat nu op zoek naar een geschikte opvolger die past binnen het vooropgestelde profiel van de club", besluit het bericht.

bron: Belga