Mannelijke celebs dragen hakken

Foto Pixabay

Bekende mannelijke figuren zoals Justin Bieber en Kanye West komen op straat met jawel, hakken! Wie weet herlanceren ze hiermee een eeuwenoude trend.

Beroemdheden zoals Prince, Elton John en David Bowie droegen vaak gehakte schoenen. De hippe modemerken Hood By Air, Saint Laurent Paris en Maison the Faux laten nu hakken bij de jonge mannelijke generatie aan populariteit winnen.

Toch dragen vandaag voornamelijk vrouwen hakken, maar we hebben soms de neiging om te vergeten dat de verhoogde hielen oorspronkelijk bedoeld waren voor mannen. In de tiende eeuw droegen zij ze al. Perzische heren deden gehakte schoenen aan om paard te rijden zodat hun voeten beter in de stijgbeugels bleven zitten. Die trend namen de Europeanen over in de zeventiende eeuw.

Ook cowboys droegen vroeger hakken voor dezelfde reden als de Perzische mannen. Het had niets met mode te maken. Het was bedoeld om nuttig te zijn in tijden van oorlog. De hak zorgde ervoor dat de ruiter stabiel bleef en zijn wapen beter kon gebruiken.

Voor niet elke man is het even gemakkelijk om op hakken rond te lopen. Dat bewijzen deze proefkonijnen.