Man wordt opgepakt omdat hij drie jaar boven publieke toiletten leefde

Foto Pixabay

Een Japanse man heeft gedurende drie jaar in een zolder gewoond boven de publieke toiletten van een park. Een elektricien, die bezig was met het onderhoud van de voorzieningen, deed de ontdekking en verwittigde de politie.

De 54-jarige Takashi Yamanouchi woonde voor zijn arrestatie in het Japanse Usuki op een bijzondere woonplaats: de zolder van publieke toiletten. Er wordt vermoed dat de man de redelijk ruime loft heeft kunnen bereiken door bovenop de toilethokjes te klimmen en zich door een onderhoudsluik te wringen.

Netjes

Yamanouchi vertelde de politie dat hij zich daar had geïnstalleerd toen de vorige bewoner de plek verliet. Op de zolder was een gasfornuis, een elektrische verwarming en kleding. Maar dat was niet het enige dat de plaatselijke autoriteit terugvond in de squat. Hoewel de ruimte van 92 m² zeer netjes was, vond ze er ook 300 plastic flessen gevuld met urine van de man.

De gemeentelijke overheid van Usuki heeft de andere ruimtes boven de publieke toiletten in de stadsparken doorzocht, maar daar werden geen andere indringers gevonden. De toegang tot de zolder waar de Japanner logeerde, werd ook goed afgesloten.