Nog een hele week wisselvallig en fris

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dinsdag blijft de kans op voorjaarsbuien groot en wordt het niet warmer dan tien graden. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig en fris. Volgende week blijft echter heel onzeker, zegt het KMI. Dinsdag blijft het wisselvallig en halen we met moeite tien graden. Al neemt tegen het einde van de namiddag de buienneiging toe. Ook woensdag is er over het hele land kans op voorjaarsbuien. Een onweer is evenmin uitgesloten. De temperaturen liggen maximaal tussen 7 graden in de Ardennen en 11 graden in het noorden.

Donderdag trekt een buienzone vanaf de kust landinwaarts. Plaatselijk kan er daarbij korrelhagel vallen en zijn een paar donderslagen mogelijk. Vrijdag bereikt een nieuw gebied met regen en buien snel ons land vanaf het noordwesten. De maxima klimmen niet hoger dan 12 graden.

Het KMI verwacht tijdens het weekend een weersverbetering met hier en daar nog een plaatselijke bui en het kwik dat stijgt tot 13 à 14 graden. Zondag wordt het gevoelig zachter met maxima in het oosten tot 18 of 19 graden. Voor het weer van volgende week tast het KMI wel enigszins in het duister, al blijft het wel zacht.

bron: Belga