Kwal. WK voetbal 2019 (v) - Red Flames-coach Ives Serneels is "tevreden met de loting"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgian Red Flames werden in het Zwitserse Nyon, waar de loting voor de kwalificatievoorronde voor het WK voetbal voor vrouwen in 2019 in Frankrijk plaatsvond, ingedeeld in groep zes. België (FIFA 23) neemt het daarin op tegen Italië (FIFA 19), Roemenië (FIFA 36), Portugal (FIFA 38) en Moldavië (FIFA 87). "We zijn heel tevreden met de loting", bekende bondscoach Ives Serneels. "Het is een groep die ons mooie wedstrijden oplevert", blikte Serneels al even vooruit. De Red Flames waren op basis van hun UEFA-coëfficiënt in de tweede pot ondergebracht en kregen als zwaarste tegenstander uit pot één Italië. Daar mogen de Belgen zeker niet rouwig om zijn, op de voorbije Cyprus Cup klopten de Belgen de Squadra nog met 4-1. "Maar we moeten ook nuchter zijn. Van de zeven kwalificatiegroepen is onze poule de enige met drie landen die deelnemen aan UEFA Euro 2017 in Nederland. Daarenboven miste Roemenië maar net het EK. We moeten er alles aan doen om ook in deze groep iets te betekenen", waarschuwde Serneels.

De wedstrijden worden gespeeld tussen 11 september 2017 en 4 september 2018. De zeven groepswinnaars zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK in Frankrijk in de zomer van 2019. De vier beste tweedes spelen barrages in twee rondes.

Komende zomer (16 juli-6 augustus) nemen de Red Flames in Nederland voor het eerst deel aan het EK voetbal. Daar treffen ze in groep A Denemarken (16 juli), Noorwegen (20 juli) en gastland Nederland (24 juli).

bron: Belga