Jupiler Pro League - Vanderbiest (Lierse) opnieuw verdacht van communicatie met bank tijdens schorsing

door
Belga
Leestijd 2 min.

Fred Vanderbiest wordt er opnieuw van verdacht tijdens zijn schorsing gecommuniceerd te hebben met zijn technische staf. De trainer van SK Lierse moest zich daarvoor komen verantwoorden voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Tijdens de derby op het veld van KV Mechelen op de tweede speeldag van de play-offs constateerde de aanwezige Match Delegate dat enkele leden van de technische staf op de bank van Lierse oortjes droegen. Intussen nam Vanderbiest, die net als tegen Standard een schorsing uitzat, plaats in de perstribune.

Het bondsreglement stipuleert duidelijk dat de medische staf oortjes mag dragen, om in contact te staan met de physical coach. "Het is onze fout dat iemand van de technische staf oortjes droeg, we zullen er in de toekomst op letten dat enkel de medische staf in het bezit is van elektronische apparatuur", zei teammanager Roel Rymen ter zitting. "Maar er is geen enkel bewijs dat Vanderbiest communiceerde met zijn technische staf. Het is ook onmogelijk dat te bewijzen, omdat het niet gebeurd is."

"Ik heb tijdens de wedstrijd gesproken met de Match Delegate, hij had me dan ook kunnen vragen naast hem te komen zitten in de tribunes. Daar had ik geen enkel probleem van gemaakt", zei Vanderbiest zelf. "Ik was dan ook verbaasd dat ik opgeroepen werd."

Het Bondsparket is er zich van bewust dat de inbreuk op het verbod van communicatie moeilijk vast te stellen is en deed geen strafvoorstel. "Het parket gedraagt zich naar de wijsheid van de Geschillencommissie", zei bondsprocureur Ebe Verhaegen. De Geschillencommissie voor het Profvoetbal maakt zijn vonnis dinsdagnamiddag bekend.

Vorige week moest Vanderbiest zich al komen verantwoorden, omdat de Match Delegate tijdens Lierse-Standard vermoedde dat de T1 van Lierse vanuit de tribunes instrucuties doorgaf aan zijn technische staf via een geschorste speler. De Geschillencommissie besliste toen niets te weerhouden tegen Vanderbiest. Het Bondsparket bevestigde dinsdag evenwel in beroep te gaan tegen die vrijspraak. Vrijdagmiddag (28 april) komt het dossier opnieuw voor.

bron: Belga