Jupiler Pro League - Hamdi Harbaoui (Charleroi) is twee speeldagen geschorst

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sporting Charleroi kan in de verplaatsingen naar RSC Anderlecht (27 april) en KV Oostende (30 april) niet rekenen op Hamdi Harbaoui. De Geschillencommissie voor het Profvoetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de Tunesische spits van de Zebra's twee speeldagen schorsing en 800 euro boete opgelegd. Harbaoui sprong in de 74e minuut van de met 0-1 verloren thuismatch tegen AA Gent onorthodox met beide voeten vooruit naar de bal en raakte daarbij de voet van Gent-speler Brecht Dejaegere. Ref Nicolas Laforge bestrafte de overtreding met geel. Door de unanieme tussenkomst van de Reviewcommissie wordt die kaart geschrapt, maar kreeg de fase wel een disciplinair staartje.

Het Bondsparket sloeg de verklaringen van scheidsrechter Nicolas Laforge, die ook na het zien van de tv-beelden geel zou gegeven hebben, in de wind en vroeg twee speeldagen schorsing. De Geschillencommissie bevestigde die strafvordering. "De sprongtackle met beide benen en studs vooruit is een vrijwille en manifeste overtreding. De fysieke integriteit van Dejaegere werd daardoor ernstig in gevaar gebracht. De scheidsrechter heeft zich manifest vergist in de beoordeling van de fase", schrijft commissievoorzitter Stefaan Desmet. "De argumenten van Charleroi spreken het vrijwillige karakter van de sprongtackle niet goed. Bovendien heeft Harbaoui allesbehalve een gunstig strafblad bij de KBVB."

Tenzij de Carolo's in beroep gaan tegen de sanctie, kan coach Felice Mazzu geen beroep doen op Harbaoui voor de uitwedstrijden op het veld van RSC Anderlecht en KV Oostende.

bron: Belga