Frankrijk herdenkt agent die gedood werd bij aanslag op Champs-Elysées

door
Belga
Leestijd 1 min.

Frankrijk heeft tijdens een ceremonie in Parijs een eerbetoon gebracht aan de agent die vorige week omkwam bij een aanslag op de Champs-Elysées. Aanwezig op de plechtigheid was president François Hollande, maar ook de presidentskandidaten Marine Le Pen en Emmanuel Macron. President Hollande bedacht de 37-jarige Xavier Jugelé postuum met de belangrijkste nationale onderscheiding: de Nationale Orde van het Legioen van Eer "Frankrijk heeft opnieuw een van zijn dapperste zonen verloren", zo verklaarde Hollande nog tijdens een korte toespraak aan het hoofdkwartier van de Parijse politie.

Etienne Cardiles, de partner van het slachtoffer, bracht daarnaast nog een emotioneel eerbetoon. Hij maakte duidelijk dat hij geconfronteerd wordt met "extreem verdriet", maar dat het lijden "zonder haat" plaatsvindt. "Die haat, Xavier, heb ik niet, want dat is niets voor jou. Dat stemt niet overeen met hoe jij was."

Bij de aanval op de de Champs-Elysées werd vorige week donderdag één agent gedood. Er raakten ook drie mensen, onder wie twee agenten, gewond.

bron: Belga