EuroMillions Volley League - Maaseik heeft thuisvoordeel in seizoensfinale

door
Belga
Leestijd 2 min.

Maaseik en Roeselare hebben zich dinsdag op de laatste speeldag op ideale wijze kunnen voorbereiden op de finale van de play-offs in de EuroMillions Volley League. Ze wonnen allebei, waardoor Maaseik met thuisvoordeel aan de best-of-five start. Als Maaseik de drie punten pakte, was het thuisvoordeel een feit. Nochtans was tegenstander nummer drie Aalst, dat een knappe nacompetitie afwerkte. In Oost-Vlaanderen won de leider echter in drie sets (23-25, 17-25, 22-25). Kapitein Maan zorgde voor het grootste aandeel in de punten.

Roeselare boekte ook een uitzege. In Antwerpen ging de derde set nog wel naar de thuisploeg, maar dat weerhield de landskampioen niet om ook de laatste match uit de play-offs met een driepunter af te sluiten (23-25, 9-25, 25-17, 17-25).

De Leuvense supporters moesten dan weer tot het laatste duel wachten op punten. In Menen wonnen ze na vier sets (23-25, 22-25, 25-16, 22-25) en zo behalen ze alsnog de zelf opgelegde doelstelling: beter doen dan twee jaar geleden. Toen eindigde Haasrode Leuven als laatste met twee punten na een tiebreakzege in Menen.

Vanaf zaterdag strijden Maaseik en Roeselare om de titel. Wie het eerst drie wedstrijden wint, wordt de landskampioen. Recordkampioen Maaseik gaat voor een vijftiende titel en een eerste sinds 2012. Roeselare hoopt een elfde keer en een vijfde keer op rij kampioen te worden. Vorig jaar versloegen de West-Vlamingen Maaseik in de finale met 3-0. Ook toen hadden de Limburgers nochtans het thuisvoordeel. Sinds 1995 ging de titel altijd naar Maaseik of Roeselare.

Bij de vrouwen werd dinsdag al de tweede wedstrijd van de finale afgewerkt en daarin bracht Oudegem de stand in evenwicht door Asterix te kloppen in een vijfsetter (25-18, 27-29, 22-25, 25-20, 15-8).

.

bron: Belga