CD&V trekt in Gent campagne voor lokale verkiezingen 2018 op gang

CD&V trekt in Gent campagne voor lokale verkiezingen 2018 op gang

Onder de slogan “Samen ist wijzer” trekt CD&V in Gent dinsdag de campagne voor de lokale verkiezingen 2018 op gang. Bedoeling is om de komende maanden over verschillende thema’s in dialoog te gaan met de Gentenaars, het middenveld en experts, legt CD&V-Kamerlid en Gents fractieleider Veli Yüksel uit. De lokale verkiezingen van oktober 2018 werpen hun schaduw ver vooruit. Op verschillende plaatsen brengen partijen hun pionnen in stelling en wordt de aanloop naar de stembusgang voorbereid.

Gent lanceert CD&V dinsdag de campagne “Samen ist wijzer”. De partij organiseert tussen mei en december 2017 vijf toekomstateliers over verschillende thema’s. Een eerste atelier vindt plaats op 13 mei met als thema “Samen wegwijs door Gent”. Daarbij gaat het onder meer over de mobiliteit, digitalisering en toegankelijkheid voor personen met een handicap.

Volgens fractieleider Veli Yüksel is het de bedoeling om in dialoog te gaan met de Gentenaars en met experts. Yüksel: “We willen leren van deskundigen, luisteren naar de Gentenaars en onze eigen ideeën bij hen aftoetsen. Want het zijn zij die weten wat de problemen zijn en hoe het nog beter kan.”

Yüksel: “Het hele traject zal begin 2018 uitmonden in een stadscongres waar de leden zich over de verzamelde toekomstideeën en -voorstellen zullen buigen. Het resultaat daarvan zal de grondslag vormen van het programma waarmee we naar de Gentse kiezer trekken.”

bron: Belga