Bruid loopt marathon in haar trouwjurk

Foto Pixabay

Net als in Antwerpen trokken afgelopen weekend ook in Londen heel wat mensen voor een marathon hun loopschoenen aan. Een van hen was de 35-jarige Jackie Scully, die de 42 kilometer afmaalde in haar trouwjurk.

Amper een paar uur nadat ze jaar jawoord had gegeven, kwam ze met haar kersverse echtgenoot al aan de start. Sportkleding aantrekken was voor Jackie niet nodig. Ze besloot de 42 kilometer in haar trouwkleed af te leggen.

Dat deed ze niet zomaar. Enkele weken voor ze ten huwelijk gevraagd werd, stelden dokters vast dat ze aan borstkanker lijdt.  “In plaats van te fantaseren over trouwjurken en -locaties, moest ik nadenken over behandelingsmethodes en borstamputaties”, herinnert Jackie zich.

Met haar stunt zamelde ze geld in voor de strijd tegen de ziekte, al wou de kersverse bruid ook een punt maken. “Ik wilde aan mijn lichaam bewijzen dat de ziekte veel van me kon vergen, maar niet zou bepalen wie ik ben. Het zou mijn glimlach absoluut niet wegnemen. Ik wil niet louter beschouwd worden als een kankerpatiënte: ik kan zijn wie ik wil.”