De werkdag van Rita Jaspers, Hoofdverpleegkundige

Rita Jaspers is hoofdverpleegkundige in woonzorgcentrum Monnikenhof bij Zorgbedrijf Antwerpen.

08:00

Mijn werkdag start met het nakijken van de medicatie voor de 38 bewoners op mijn afdeling. Ik doe dat nu voor het eerste deel van de dag. Een collega kijkt dat straks na voor vanavond. De controle is noodzakelijk omdat foutloos werken een absolute vereiste is.

10:00

Na de eerste ochtendzorg bij onze bewoners overleg ik met mijn teamleden de gezondheidstoestand van alle bewoners en vragen van de familie. We hebben het over doktersbezoeken en observaties in het woonzorgdossier. Deze meeting is belangrijk want elk teamlid moet goed op de hoogte zijn, om de kwaliteit van de zorg te garanderen. Het coördineren van de zorg en het leiding geven aan mijn team maakt een belangrijk deel uit van mijn takenpakket. Ik ervaar dat als bijzonder prettig.

11:00

Als hoofdverpleegkundige vind ik het fijn en belangrijk om een goed contact te hebben met mijn bewoners. Wanneer ik iemands bloeddruk controleer, is dat een goed moment voor een kort gesprek. Zo kunnen bewoners iets aankaarten als ze dat wensen en hou ik een goed zicht op hun welzijn. Het belangrijkste is dat de bewoners zich hier thuis voelen.

14:00

De dokter komt op consultatie in het woonzorgcentrum. Vaak ga ik dan even mee. Zo heb ik meteen alle info en zitten we op dezelfde golflengte voor de zorg die de bewoner nodig heeft. Aansluitend geef ik een update aan alle zorgmedewerkers zodat de zorg goed wordt uitgevoerd.

15:00

Een onverwacht probleem met de planning van de uren. Dat konden we niet voorzien. In overleg met mijn collega’s zoek ik de beste oplossing. Coachen en overleggen is een belangrijk deel van mijn job als hoofdverpleegkundige.

16:00

Mijn werkdag zit er alweer op. Geen files voor mij: met mijn bedrijfsfiets ben ik zo thuis!

 

Zorgbedrijf Antwerpen is nog op zoek naar medewerkers met oog voor de job én de mensen. Meer weten? Neem dan een kijkje op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/vacatures.


Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner Zorgbedrijf Antwerpen.