Weerbericht - Wisselvallige week in het verschiet

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is vandaag nagenoeg overal droog, enkel in het uiterste noorden of aan de kust kan er plaatselijk motregen vallen. De maxima liggen tussen 10 graden in de Ardennen en 14 graden in het centrum. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en op het einde van de avond valt in het noordwesten lichte regen, die geleidelijk naar het zuidoosten trekt. 's Nachts minima rond 4 graden. Dat meldt het KMI. Morgen wordt wisselvallig, met zwaarbewolkte momenten tot soms voorjaarsbuien en opklaringen. Op sommige plaatsen kan het droog blijven. Het wordt vrij fris met maxima tussen 6 graden in de Ardennen en 9 tot 10 graden in het centrum. In de loop van de avond klaart het overal op. 's Nachts is het op de meeste plaatsen lichtbewolkt en kan het goed afkoelen. De minima liggen rond -4 graden in de Ardennen, rond of net onder het vriespunt in de Kempen en rond +3 of +4 graden in het noordwesten.

Woensdagochtend wordt wisselende bewolking verwacht met vooral over het noordwesten buien. In de loop van de namiddag krijgen we overal voorjaarsbuien, maar lokaal onweer is niet uitgesloten. 's Avonds neemt de buienactiviteit af en worden de opklaringen breder. De maxima klimmen niet hoger dan 10 of 11.

Ook donderdag wordt een wisselvallige dag met voorjaarsbuien en kans op een donderslag. De frisse maxima schommelen tussen 6 en 11 graden. Vrijdag verwacht het KMI eerst veel wolken met wat regen of enkele buien, maar later wordt het droger met ook opklaringen. De maxima klimmen in het centrum niet hoger dan 12 graden. Tijdens het weekend lijkt het droog te worden met bredere opklaringen bij maxima rond 15 graden op zaterdag en 17 graden op zondag.

bron: Belga