Roger Vanden Stock blijft voorzitter van de Pro League

door
Belga
Leestijd 2 min.

Roger Vanden Stock heeft op vraag van de Pro League zijn mandaat als voorzitter van de Raad van Bestuur verlengd. Dat deelde de Pro League maandag mee. De 74-jarige Vanden Stock volgde eind april 2015 Michel Dupont op, die zelf ontslag nam. Ook de komende twee jaar neemt de preses van recordkampioen RSC Anderlecht het voorzitterschap van de Pro League op zich.

Vanaf 1 juli krijgt de Raad van Bestuur van de Pro League twee nieuwe leden. Patrick Janssens (KRC Genk) en Luc Devroe (KV Oostende) voegen zich bij Joseph Allijns (KV Kortrijk), Mehdi Bayat (Sporting Charleroi), Michel Louwagie (AA Gent), Vincent Mannaert (Club Brugge), Johan Timmermans (KV Mechelen), Herman Van Holsbeeck (RSC Anderlecht) en Paul Van der Schueren (OH Leuven).

In het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zijn de mandaten van Joseph Allijns, Mehdi Bayat en Daniel Spreutels (RSC Anderlecht) nog lopend. Zij stonden niet ter discussie. Vanaf 1 juli, zoals eerder afgesproken, zal Paul Van Der Schueren de plaats innemen van Herman Wijnants (KVC Westerlo) voor de laatste twee seizoenen van het mandaat. Bart Verhaeghe (Club Brugge), Johan Timmermans en Bruno Venanzi (Standard) zijn door de Algemene Vergadering van de Pro League herverkozen in het Uitvoerend Comité. Mieke Declerq (Zulte Waregem) is de eerste vrouw die de Pro League zal vertegenwoordigen bij de KBVB.

Op dinsdag 2 mei staat de volgende Algemene Vergadering van de Pro League op het programma. Dan moet er meer duidelijkheid komen over de toekenning van de tv-rechten.

bron: Belga