Gent investeert 1,2 miljoen euro in zonnepanelen op stadsgebouwen

De stad Gent investeert volgend jaar 1,2 miljoen euro in de installatie van zonnepanelen op haar gebouwen. Daardoor zal bijna acht procent van het elektriciteitsverbruik van de stedelijke gebouwen afkomstig zijn van zonne-energie, zei schepen van Facility Management Martine De Regge (sp.a) tijdens de gemeenteraad na een interpellatie van Karlijn Deene (N-VA). Gent wekt momenteel 0,4 procent van haar energieverbruik via zonnepanelen op. Om de doelstelling te halen, wordt dus een tandje bijgestoken. Bovenop de 1,2 miljoen euro middelen die het stadsbestuur investeert, wordt onder meer ook op burgerparticipatie gemikt.
Tegen eind 2018 zullen de panelen 1.450.100 kWh elektriciteit leveren, goed voor 7,69 procent van het elektriciteitsverbruik. “Maar het blijft ook belangrijk om te isoleren, minder elektrisch te verwarmen en besparen op elektriciteitsverbruik”, klonk het.
Gent wil tegen 2050 een klimaatneutrale stad zijn. Tussentijds wil Gent tegen 2019 al 20 procent minder uitstoten en 40 procent minder tegen 2030.

bron: Belga