Geneviève Lhermitte verschijnt dinsdag voor strafuitvoeringsrechtbank

Geneviève Lhermitte verschijnt dinsdag voor strafuitvoeringsrechtbank

Geneviève Lhermitte, de vrouw die in 2007 in Nijvel haar vijf kinderen om het leven bracht, verschijnt dinsdag voor de strafuitvoeringsrechtbank van Brussel. Dat heeft haar advocaat, Nicolas Cohen, aan Belga gemeld. De 48-jarige vrouw komt in aanmerking voor een voorwaardelijke vrijlating en uitgaansvergunningen. Geneviève Lhermitte verschijnt dinsdag voor de strafuitvoeringsrechtbank die zetelt in de gevangenis van Sint-Gillis. Ze wordt bijgestaan door haar advocaat Nicolas Cohen.

Tien jaar na de feiten kan de vrouw, die in 2008 door het hof van assisen van Nijvel tot levenslange opsluiting werd veroordeeld, aanspraak maken op een voorwaardelijke vrijlating en – sinds meerdere maanden – op uitgaansvergunningen. Ze heeft nog geen enkele keer genoten van zo’n vergunning om de gevangenis te verlaten, aldus haar advocaat.

Op 28 februari 2007 pleegde Geneviève Lhermitte een vijfvoudige kindermoord, in de gezinswoning in Nijvel. Haar echtgenoot, Bouchaïb Moqadem, was toen op reis in het buitenland. Eerst verdoofde en nadien keelde ze haar vijf kinderen. Mehdi, de jongste, was 3 jaar. De oudste, Yasmine, was 14 jaar. Sinds haar veroordeling zit ze haar straf uit in de gevangenis van Vorst-Berkendael.

bron: Belga