David Goffin komt opnieuw top-10 ATP-ranking binnen

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin heeft dankzij zijn knappe prestaties op het ATP-toernooi van Monte Carlo drie plaatsen winst geboekt op de ATP-ranking en staat opnieuw tiende op de ranglijst. De Luikenaar schopte het afgelopen weekend na mooie overwinningen tegen onder andere Dominic Thiem en Novak Djokovic tot in de halve finales van het prestigieuze graveltoernooi en moest daar buigen voor de latere toernooiwinnaar Rafael Nadal. Hij sprokkelde zo 270 punten en wipt op de vandaag gepubliceerde ranking over Jo-Wilfried Tsonga, Grigor Dimitrov en Thomas Berdych.

Deze week gaat Goffin in Barcelona op zoek naar ATP-punten. Hij is er als vijfde reekshoofd vrij in de eerste ronde en mag een ronde later de baan op tegen de Japanse qualifier Taro Daniel (ATP 114) of de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 61). De Belgische nummer twee Steve Darcis, die het ATP-toernooi van Boedapest speelt, moet twee plaatsen inleveren op de ATP-ranking en is nu 53e. Met Ruben Bemelmans (133e, +1), Arthur De Greef (134e, +1), Kimmer Coppejans (171e, +3) en Joris De Loore (198e, +2) staan er nog vier landgenoten in de top-200.

Helemaal bovenaan verandert er weinig, Andy Murray blijft op één en wordt gevolgd door Novak Djokovic, Stan Wawrinka en Roger Federer. Rafael Nadal gaat dankzij zijn eindwinst in Monte Carlo - zijn tiende al daar - twee treden vooruit en is nu vijfde.

bron: Belga