Verloren portefeuille leidt tot cultstatus

Verloren portefeuille leidt tot cultstatus
Foto Pixabay

Een Britse man geniet al veertien jaar lang onwetend een vreemde cultstatus bij een vriendengroepje. En dat allemaal dankzij een portefeuille die hij kwijtspeelde.

In 2003 verloor Timothy Burrows zijn portefeuille tijdens Reading Festival. Giles vond de geldbuidel en bracht die naar verloren voorwerpen, maar niet voordat hij er tien pond uit ‘leende’. Die gebruikte hij om zoveel mogelijk cider mee te kopen.

Om de financierder van een stevige dag drinken te eren, organiseren Giles en zijn vrienden jaarlijks de ‘Timothy Burrows Challenge’. Veel meer dan zich lazarus zuipen is het niet, maar de naam van de eigenaar van de portefeuille werd zo stilaan een synoniem voor drankgelag.

En dat zonder dat Burrows er enig besef van had. Totdat Giles onlangs via Facebook contact opnam met de cultfiguur. Gaandeweg leerde zo de regels van de uitdaging die naar hem vernoemd is en kreeg hij straffe verhalen te horen die de challenge teweeg bracht.

“Een heel eer, hoewel ik geen fan ben van cider”, aldus Burrows bij The Guardian. Fan of niet, uiteindelijk ontmoette de Brit die al jarenlang in zijn naam dronk voor enkele pinten cider. De geleende tien pond kreeg hij uiteindelijk ook terug.