Vliegen naar Mumbai kan nu vanuit Brussel

Brussels Airlines
Belga / B. Doppagne

Op Brussels Airport is de verbinding tussen Brussel en de Indiase metropool Mumbai officieel ingehuldigd. Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines mikt op jaarlijk 60.000 passagiers.

De eerste vlucht van Brussels Airlines richting India vond al op 30 maart plaats en sindsdien vliegt Brussels Airlines al vijf keer per week naar Mumbai. Voor de officiële inauguratie wilde de luchtvaartmaatschappij wachten op een economische missie, die gisteren naar India vertrok.

De nieuwe lijn is volgens Bernard Gustin, de CEO van Brussels Airlines, alvast “succesvol”. “We geloven echt in het potentieel van Mumbai”, zegt hij. Hij wil jaarlijks ongeveer 60.000 passagiers extra lokken naar Zaventem. “Zo is het de op twee na belangrijkste intercontinentale passagiersmarkt voor België. Bovendien vertegenwoordigt het ook een belangrijke cargomarkt.” Vooral diamant en farma- en chemieproducten zullen vervoerd worden van en naar Mumbai.

Goed voor imago

Arnaud Feist, de topman van Brussels Airport, is blij dat de route heropend is. Tot maart 2016 voerde de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways de verbinding uit, maar zij verhuisde haar activiteiten naar de Nederlandse luchthaven Schiphol. “De impact van een rechtstreekse verbinding is zeer groot. Dat hebben we ook gezien bij de lancering van de Tokio-vlucht door maatschappij ANA”, aldus Feist. Hij wijst er bovendien op dat België en India net dit jaar zeventig jaar van diplomatieke relaties vieren.

Gisteren vertrok staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V) met een twintigtal zakenmensen met de vlucht naar de Indiase stad voor een driedaagse economische missie. Ook hij benadrukte het belang van de verbinding. “Ze is belangrijk voor het imago van België na de aanslagen, voor Brussels Airport – met 200 nieuwe directe banen -, en voor de ontwikkeling van de bilaterale handel.”