Boeken lezen maakt je aantrekkelijker

Bij het uitkiezen van een geschikte levenspartner is niet enkel het uiterlijk, maar ook de intelligentie van levensbelang. De boeken die je toekomstige vlam verslindt geven dus een goed beeld over diens intellectuele profiel. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Om die reden is het bij veel datingapps mogelijk om een leeslijst te koppelen aan je profiel. Wie dat ook effectief doet, scoort vaak een pak meer matches bij het andere geslacht. Dat blijkt uit een enquête van de populaire datingsite eHarmony. Mannen die 'lezen' bij hun hobby's schrijven, krijgen tot 19% meer berichtjes van vrouwen. Ook lezende vrouwen zijn iets populairder, al zijn de verschillen daar iets minder groot. Lezende vrouwen krijgen 3% meer berichtjes dan hun niet-lezende seksegenoten.

Niet alle boeken scoren

Toch zijn er hier wel enkele uitzonderingen. Niet elke titel scoort immers even goed. 'The girl with the Dragon Tattoo' levert je bijvoorbeeld stukken meer aandacht op dan de Bijbel. Die laatste scoort bij beide geslachten overigens niet al te best. Andere boeken die het niet al te best doen zijn 'Fifty Shades of Grey' bij de vrouwen en Harry Potter bij de mannen.

Hieronder een overzichtje van de populairste boeken:

Mannen

1. Screw It, Let's Do It and Like a Virgin - Richard Branson: +74%

2. The Girl with the Dragon Tattoo: +36%

3. 1984 - George Orwell: +21%

4. World War II: +16%

5. The Da Vinci Code: +5%

Vrouwen

1. The Hunger Games: +44%

2. The Girl with the Dragon Tattoo: +31%

3. A Game of Thrones: +30%

4. To Kill a Mockingbird: +21%

5. Pride and Prejudice: +18%