Anderlecht zet reuzenstap richting landstitel

Anderlecht heeft Club Brugge een fikse uppercut verkocht in de titelstrijd. Op de vierde speeldag in play-off 1 ging de landskampioen met 2-0 onderuit in het Astridpark. De Brusselaars hebben nu een voorsprong van acht punten op eerste achtervolger AA Gent.

Hoewel Anderlecht vorige donderdag nog verlengingen afwerkte in de Europese kwartfinale tegen Manchester United, viel daar op het veld weinig van te merken. Op Acheampong na bracht trainer René Weiler dezelfde namen aan de aftrap tegen Club, dat met het mes op de keel speelde.

Het was de thuisploeg die de wet dicteerde en halverwege de eerste helft de score opende via Dendoncker. De sterke middenvelder rondde een combinatie met Tielemans zelf af met een harde trap in het dak van het doel.

Nog voor het rustsignaal was het kalf helemaal verdronken voor de bezoekers. Eerst kopte Kara op hoekschop de 2-0 in doel, even later werd Vormer uitgesloten na twee gele kaarten op enkele minuten tijd. In de tweede helft kon Brugge met een man minder geen vuist meer maken.

De West-Vlamingen blijven zo na vier speeldagen in play-off 1 nog altijd zegeloos. Anderlecht bouwt zijn voorsprong in het klassement dan weer verder uit. Paars-wit telt nu al acht punten meer dan AA Gent, dat vrijdag al op 1-1 bleef steken tegen KV Oostende. Club Brugge volgt als derde op negen punten.