WK motorcross - Paulin pakt de zege in Valkenswaard, Van Horebeek derde

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Fransman Gautier Paulin (Husqvarna) heeft zondag in het Nederlandse Valkenswaard de Grote Prijs van Europa in de MXGP-klasse gewonnen. Jeremy Van Horebeek (Yamaha) werd derde. In de zesde WK-manche van het seizoen haalde Paulin het dankzij zijn zege in de eerste reeks en de tweede plaats in de tweede reeks. Die werd gewonnen door de Italiaanse achtvoudige wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM). De Nederlander Jeffrey Herlings (KTM), die beide reeksen op de derde plaats afsloot, werd tweede in de eindstand. Van Horebeek, tweede in de eerste reeks, moest na zijn vijfde plaats in reeks twee tevreden zijn met de derde plaats. Cairoli viel net naast het podium. De Sloveense regerende wereldkampioen Tim Gajser (Honda) vervolledigde de top vijf.

Clément Desalle (Kawasaki) strandde op de elfde plaats. Jeffrey Dewulf (KTM) werd 16e, Yentel Martens (Husqvarna) 18e, Bryan Boulard (Yamaha) 30e, Damon Graulus (Honda) 31e, Ken De Dycker (Suzuki) 34e en Kevin Strijbos (Suzuki) 35e.

Gajser behoudt zijn leidersplaats in de WK-stand met 234 punten, voor Cairoli (220 ptn) en Paulin (192). Van Horebeek is met 182 punten de eerste Belg op de vierde plaats. Met Desalle, zesde met 172 punten, staat nog een Belg in de top tien.

In de MX2-klasse ging de eindzege naar de Letse WK-leider Pauls Jonass (KTM), die beide reeksen won. De Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki) werd tweede, onze landgenoot Brent Van Doninck (Yamaha) mocht mee het podium op. Julien Lieber (KTM) werd negende, Nathan Renkens (KTM) 28e.

De eerstvolgende GP wordt op 7 mei in het Letse Kegums gereden.

bron: Belga