Maryna Zanevska vervangt Alison Van Uytvanck in laatste enkelspel

Maryna Zanevska vervangt Alison Van Uytvanck in laatste enkelspel

Maryna Zanevska (WTA 114) vervangt Alison Van Uytvanck (WTA 132) zondag in het vierde en tevens laatste enkelspel tegen Daria Kasatkina (WTA 29) in het duel tegen Rusland in de barrages om promotie naar Wereldgroep I in de Fed Cup tennis, zo maakten de organisatoren bekend. Aanvankelijk werd Van Uytvanck geselecteerd om het in het laatste enkelspel op te nemen tegen Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 16). De 23-jarige Vlaams-Brabantse zou echter licht geblesseerd zijn en ook bij Rusland werd er dus een vervanging doorgevoerd. Voor beide speelsters wordt het de eerste onderlinge confrontatie.

Elise Mertens (WTA 66) bracht België zondag met haar tweede zege op rij op een 1-2 voorsprong in het duel tegen Rusland. In het derde enkelspel in de hoofdstad Moskou haalde de nog steeds maar 21-jarige Mertens het in drie sets van Elena Vesnina (WTA 15): 6-4, 1-6 en 6-2 na 1 uur en 53 minuten.

Zondag staan in de Small Sports Arena ‘Luzhniki’ in Moskou (gravel, indoor) nog één enkelontmoeting en het afsluitende dubbelspel op het programma. België heeft nog één zege nodig om de promotie af te dwingen. Het is van 2012 geleden dat de Belgische Fed Cup-ploeg deel uitmaakte van Wereldgroep I, waarin de acht beste landen van de wereld zijn verzameld.

bron: Belga