Luik-Bastenaken-Luik – Quick Step-ploegleider Tom Steels looft team na succesvol voorjaar

Luik-Bastenaken-Luik - Quick Step-ploegleider Tom Steels looft team na succesvol voorjaar

Tom Steels kon na afloop van Luik-Bastenaken-Luik alleen maar tevreden terugblikken. “Dit voorjaar hebben we in elke grote klassieker op het podium gestaan”, vertelde de ploegleider van Quick Step Floors zondag na afloop van de 103e editie van La Doyenne. Sinds de derde plek van Zdenek Stybar in Strade Bianche bezette Quick Step Floors op alle podia, behalve in Gent-Wevelgem, een stekje. “Daarmee hebben we geschiedenis geschreven. Dit voorjaar hebben wij gewoonweg in elke grote klassieker op het podium gestaan. Het was schitterend, in elke klassieker hebben we gedomineerd, iedereen was in vorm, van helper tot kopman. Ook al winnen we hier niet vandaag en werd Daniel Martin voor de tweede wedstrijd op rij tweede na Alejandro Valverde. Dit was tot nu toe een fantastisch seizoen: we hebben veel grinta getoond, Philippe Gilbert was super en heeft zelf mee de wedstrijden gemaakt. Die grinta heeft zijn effect gehad op de ploeg en vandaag hebben we hem en Alaphilippe gemist.”
“Daniel Martin verdiende het om hier te winnen”, zei hij. “Valverde is zijn eeuwige concurrent, waar vandaag andermaal geen maat op stond. Het heeft niet mogen zijn, maar na hem tweede worden is geen schande. Valverde is een fenomeen. Hij wint zoveel wedstrijden van een hoog niveau en is gewoon een van de beste renners van de voorbije jaren.”
Zijn er manieren om hem te verslaan? “Vandaag was het ideaal, omdat hij in de finale alleen zat en dan moet je altijd een beetje gokken”, legt Steels uit, “Daniel nam initiatief en dat juich ik toe. Hij kwam nog het dichtste bij de zege omdat hij net als Alejandro heel lang op de pedalen kan staan en heel diep kan gaan. Proficiat voor hem en voor de hele ploeg.”

bron: Belga