Luik-Bastenaken-Luik - Bart De Clercq toont zich met vroege vlucht

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bart De Clercq (Lotto-Soudal) toonde zich zondag in de vroege vlucht van Luik-Bastenaken-Luik, maar ondanks een voorsprong van dertien minuten, werden de vluchters opgeraapt. Hij zou uiteindelijk als 81e eindigen, op 5:41 van de winnaar.

"Er waren binnen onze ploeg verscheidene renners aangeduid om mee te springen in een vroege vlucht. Het was niet eenvoudig om weg te rijden. Eerst had Thomas een poging ondernomen en daarna waagde ik mijn kans. Ik geraakte weg met zeven anderen. We werkten vlot samen. De voorsprong liep op tot bijna twaalf minuten. Op La Redoute reed Perez van ons weg. Hij was sterk, al denk ik dat indien we samen waren gebleven, we het als kopgroep langer hadden kunnen redden. Het leverde Perez en zijn ploegmaat Rossetto nu ook geen prijs op."

"Van de overwinning heb ik nooit echt gedroomd. Op La Redoute bleven er nog vijf minuten van onze voorsprong over, maar je weet dat wanneer de kopmannen die nog fris zijn de gashendel opendraaien, het snel kan gaan. Dan hangt het er van af hoeveel renners er aansluiten. Uiteindelijk bleken dat er nog veel te zijn, waardoor een ereplaats er niet meer in zat. Ik kijk toch tevreden terug op mijn wedstrijd, want door mijn aanwezigheid in de kopgroep zaten mijn ploegmaats in het peloton in een zetel."

bron: Belga