Groen start “marathon van huisbezoeken” in kader van Antwerpse stadsdialoog A Plus

Groen start "marathon van huisbezoeken" in kader van Antwerpse stadsdialoog A Plus

Terwijl Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) voor het eerst een marathon afwerkte tijdens de Antwerp 10 Miles & Marathon, is Antwerps Groen-fractieleider Wouter Van Besien elders in de stad begonnen aan een “marathon van huisbezoeken”. De actie, die begon in de wijk Deurne-Noord, kadert in het stadsdialoogproject A Plus dat als voorloper moet dienen van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Met A Plus wil Groen naar eigen zeggen “de grootste politieke stadsdialoog ooit” organiseren om de Antwerpenaar te bevragen en ermee in debat te gaan, met het oog op het samenstellen van een verkiezingsprogramma voor 2018. Sinds september vorig jaar houdt Groen her en der in de stad lezingen en gespreksavonden, trekken Groen-vertegenwoordigers naar andere Europese steden om inspiratie op te doen en nu komen daar dus ook huisbezoeken bij.

“Politiek voer je niet alleen vanuit het Schoon Verdiep, maar ook op straat tussen de mensen, om te luisteren en goed te weten wat er leeft”, zegt Van Besien. “Dat is waar we met onze stadsdialoog A-Plus volop op inzetten.”

Het huidige luik van A Plus draait voornamelijk rond gezonde lucht. Groen lanceerde daarrond een tijdje geleden een petitie om het stadsbestuur op te roepen zowel structurele maatregelen te nemen om de luchtkwaliteit in Antwerpen te verbeteren, als noodmaatregelen te nemen op dagen met veel fijn stof en vervuiling. Van Besien startte daarom zondag zijn huisbezoeken in Deurne-Noord, aangezien die wijk vlak bij de Antwerpse ring ligt en dus vaak te kampen heeft met luchtvervuiling.

bron: Belga