Belgen in het buitenland - Christian Benteke velt ex-team Liverpool met twee doelpunten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Liverpool heeft zondag op de 34e speeldag in de Premier League een verrassende 1-2 thuisnederlaag geleden tegen Crystal Palace. Rode Duivel Christian Benteke was de grote uitblinker bij de bezoekers met twee doelpunten tegen zijn ex-team. Coutinho (24.) zette Liverpool op voorsprong, maar Benteke (42.) hing nog voor het rustsignaal de bordjes op gelijke hoogte. De Rode Duivel duwde aan de tweede paal een voorzet van Cabaye binnen. De thuisploeg ging op zoek naar een tweede treffer, maar een kwartier voor tijd sloeg Benteke (74.) opnieuw toe. De spits kopte een doorgeschoten corner van dicht bij voorbij Liverpool-keeper Simon Mignolet.

Bij Liverpool speelden Simon Mignolet en Divock Origi de volledige match, terwijl Benteke in het slot een applauswissel kreeg. "Bentegoal" speelde vorig seizoen bij Liverpool, maar verkaste in de zomer naar Crystal Palace omdat hij niet in de toekomstplannen paste van coach Jürgen Klopp.

In de stand blijft Liverpool (66 punten) hangen op de derde stek. Palace (38 punten) rukt op naar plaats twaalf.

Utrecht hield op de 32e speeldag in de Nederlandse Eredivisie de punten thuis tegen Roda JC (1-0). Labyad (87.) was de held bij de thuisploeg met de late winnende treffer. Bij Roda speelde Tom Van Hyfte de volledige partij, terwijl zijn ploegmaats Bryan Verboom en Badi Badibanga in de tweede helft invielen.

Roda staat op twee speeldagen van het einde op een veilige vijftiende plaats met dertig punten, maar telt slechts twee punten meer dan Sparta Rotterdam en NEC op plaats zestien en zeventien. Hekkensluiter Go Ehead Eagles heeft 23 punten. De laatste in de stand daalt rechtstreeks, nummers zestien en zeventien spelen play-offs met clubs uit de tweede klasse om zich te handhaven in de Eredivisie.

.

bron: Belga