Audi Hockey League - Lastige halve finale ligt in het verschiet voor Watducks

door
Belga
Leestijd 1 min.

Met nagenoeg alle kaarten geschud in de reguliere competitie van de Audi Hockey League beslissen de twee laatste speeldagen nog over de volgorde van de drie teams achter Dragons, dat zeker als leider aan de halve finales van de play-offs begint. Voor de 21e en voorlaatste speeldag telden Herakles en Racing 40 punten, Waterloo Ducks 39. Deze teams willen liever niet op de weinig benijdenswaardige vierde plaats eindigen. Die plek betekent namelijk een moeilijke halve finale tegen Dragons.

Herakles deed zondag een goede zaak door met 4-5 te gaan winnen bij Daring, dat op tien minuten van het einde nog leidde met 4-2. Door die zege heeft de club uit Lier nu drie punten voorsprong op Waterloo Ducks, dat op 5-5 bleef steken bij Beerschot. Racing volgt op twee punten van Herakles na 2-2 thuis tegen Braxgata.

Dragons, dat zich vorige week zondag plaatste voor de Final Four van de Euro Hockey League, speelde verrassend 2-2 gelijk bij rode lantaarn Wellington. Zonder verrassingen op de slotspeeldag neemt de club uit Brasschaat het in de halve finales op tegen Waterloo Ducks en zal Herakles Racing ontmoeten voor een plek in de finale.

Verder won Léopold met 8-3 van Antwerp en zegevierde Orée met 5-2 tegen Leuven.

bron: Belga