Bart De Wever loopt eerste marathon uit in iets meer dan vier uur

Bart De Wever loopt marathon in iets meer dan vier uur
Belga / J. Roosens

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft zijn eerste marathon met succes beëindigd. Een uitgeputte De Wever finishte na vier uur en dertien minuten.

Duizenden lopers doorkruisten Antwerpen tijdens het jaarlijkse 10 Miles & Marathon-event. Een van hen was de Antwerpse burgervader zelf, Bart De Wever. De N-VA-voorzitter liep er zijn eerste marathon uit.

De burgemeester deed 4 uur en 13 minuten over de 42,195 kilometer. Ook onder meer StuBru-presentatrice Linde Merckpoel haalde de eindmeet. Later op de dag namen onder meer vicepremier Kris Peeters (CD&V) en Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) samen met enkele tienduizenden anderen nog deel aan de 10 Miles.

Omwille van de Antwerp 10 Miles was sinds 12.30 uur en tot 18 uur de Kennedytunnel richting Nederland afgesloten, aangezien die tunnelkoker op het parcours ligt. Ook de Jan De Vostunnel en de Bolivartunnel waren sinds de middag afgesloten richting stad. De Waaslandtunnel was zelfs zowat de hele dag gereserveerd voor de lopers.