Nieuwe voorzitter van Luikse PS-federatie met ruim helft van de stemmen verkozen

Nieuwe voorzitter van Luikse PS-federatie met ruim helft van de stemmen verkozen

Jean-Pierre Hupkens werd zaterdagavond verkozen tot voorzitter van de Luikse PS-federatie met 50,09 procent van de stemmen. De Luikse schepen zal zijn functie in de komende 48 uur opnemen. Meer dan 4.000 militanten kwamen hun stem uitbrengen bij de voorzittersverkiezingen. Thibaud Smolders (schepen in Awans) eindigde als tweede met een score van 45,24 procent. Voormalig Kamerlid en voorzitter van het Waals Parlement José Happart haalde een score van 4,64 procent.
“Ik ga mijn mandaat invullen zoals ik mijn kandidaatstelling heb ingevuld: als een dienstbetoon aan de Parti Socialiste”, reageerde Hupkens. “Mijn rol zal die van facilitator bij interne debatten en discussies zijn.”
Zijn voornaamste doelstellingen zijn de militanten meer betrekken bij de komende campagnes, en het verbeteren van de communicatie en informatiedoorstroming binnen en buiten de partij.
Thibaud Smolders toonde zich tevreden met de uitkomst van de verkiezingen, en verzekerde de nieuwe voorzitter te steunen. Hij bedankte de militanten voor de massale opkomst, en sprak de hoop uit dat deze verandering de PS een overwinning zal opleveren bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
José Happart was niet aanwezig bij de bekendmaking van de resultaten.

bron: Belga