ATP Monte Carlo – “Umpire Mourier is sympathiek, maar hij heeft zich vergist”

ATP Monte Carlo - "Umpire Mourier is sympathiek

David Goffin (ATP 13) is er zaterdag niet in geslaagd Rafael Nadal (ATP 7) te kloppen op weg naar de finale van het ATP Masters 1.000-toernooi in Monte Carlo (gravel/4.273.775 euro). Na afloop van de 6-3, 6-1 nederlaag lag een verkeerde inschatting van de umpire de Luikenaar zwaar op de maag. In de eerste set ging Goffin door de opslag van Nadal voor 1-3. Door een foute beslissing van de umpire kwam Goffin niet 2-4 voor. Nadal sloeg de bal een tiental centimeter buiten, maar Cédric Mourier oordeelde op basis van een andere afdruk dat de bal wel degelijk binnen was, tot consternatie van Goffin en het publiek. Uiteindelijk kon het vierde reekshoofd terugkomen tot 3-3. Nadal stoomde vervolgens door tot 6-3.
“Aan zijn gezicht kon ik zien dat hij niet zeker was van zijn stuk”, aldus Goffin over de beslissing van Mourier. “Wanneer je tegen 110 procent speelt, een enorme intensiteit tracht aan te houden en je gelooft dat je een 2-4 voorsprong realiseert, dan vraagt dat nog meer energie – mentaal en fysiek – om dit te boven te komen. Ik kon er niet nog een schepje bovenop doen, want ik speelde al aan 110 procent. Het is onmogelijk om de scheidsrechter tot bij je te laten komen en te vragen om de videobeelden te bekijken. Ik verlies veel energie door te discussiëren. En ik weet dat ik te veel geprotesteerd heb.”
Goffin legde een mooi parcours af in Monaco en wil uiteindelijk niet te veel heisa maken over het incident. “Ik ga geen ruzie maken. Ik heb niets tegen Cédric Mourier. Hij is erg sympathiek, maar hij heeft zich vergist. Ik ben niet het type dat uren gaat klagen. Eens de wedstrijd voorbij is, zijn andere zaken aan de orde. Als je al Hawkeye moet aanwenden op gravel…”, besloot Goffin.

bron: Belga