De opmars van de biomake-up

Natuurlijke schoonheidsproducten zijn niet nieuw. Maar waar het accent vroeger op huidverzorging lag, wordt de vraag naar biomake-up nu almaar groter.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Natuurlijke gloss

Deze maand lanceerde het natuurlijke cosmeticamerk Weleda zichzelf op de make-upmarkt. Met drie gekleurde balsems die galamboter, jojoba-olie en minerale pigmenten bevatten. Ze hydrateren en kleuren je mond, en geven je lippen een glossy touch. (9,40 euro)

Foundation

Het belangrijkste natuurlijke beautyproduct blijft zonder twijfel de foundation. Die van bareMinerals is naar eigen zeggen zo puur dat je ermee kan gaan slapen zonder je te ontschminken. Toch blijft ontschminken natuurlijk een aanrader op het einde van de dag, maar dit product heeft de laatste jaren ontegensprekelijk een heleboel harten veroverd. Deze minerale foundation is verkrijgbaar in poedervorm en bevat vijf ingrediënten. Hij biedt ook een beschermingsfactor SPF 15. (26 euro)

Lipstick

Wist je dat er in veel lipsticks lood zit? Ook al zijn die hoeveelheden miniem, veel vrouwen komen er liever niet mee in contact. Wie houdt van opvallende kleurtjes, vindt ongetwijfeld zijn gading in het gamma Beautiful Lips van het merk German Lavera . (18,5 euro)

Mascara

De biomascara van Dr. Hauschka bevat wax van rozenblaadjes om je wimpers te beschermen, en zwarte thee-extract om de delicate zone rond je ogen te verzorgen. Meer heb je niet nodig voor een verleidelijke oogopslag. (23 euro)

Corrector

RMS Beauty, het merk van make-upartieste Rosie-Marie Swift, heeft een uitgebreid gamma niet-toxische, voedzame producten. De ‘Un-Cover-Up' corrector hydrateert je huid en camoufleert oneffenheden en rode vlekjes. (33 euro)

Blush

De blush van Tata Harper is wat aan de dure kant, maar het is dan ook een 2-in-1-product dat je kan gebruiken voor je lippen en wangen. Het gamma telt drie kleuren, voor een natuurlijk en transparant effect. De ‘volumizing' formule verstevigt je huid. (36 euro)