Trumps lofzang van Pavarotti niet gesmaakt door familie van overleden operazanger

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens zijn bezoek aan Italië de loftrompet afgestoken over Luciano Pavarotti. Op een persconferentie met de Italiaanse premier Paolo Gentiloni noemde hij de operazanger "een goede vriend". Niet alleen vragen veel Italianen zich af of Trump weet dat Pavarotti al tien jaar overleden is, blijkbaar is hij ook vergeten dat de weduwe en de dochters van de wereldster hem met aandrang gevraagd hadden om tijdens de presidentiële kiescampagne te stoppen met het spelen van de door Pavarotti gezongen aria "Nessun Dorma" uit Giacomo Puccini's opera "Turandot" . Trump gebruikte tijdens de campagne vorig jaar steevast de aria, gezongen door Pavarotti. Vooral het einde, waar Pavarotti verschillende keren na elkaar "Vincero" herhaalt ("Ik zal winnen"), kon Trump wel bekoren.

Nicoletta Mantovani en de drie dochters van Pavarotti stuurden daarop een brief naar Trump met de dringende vraag om het fragment niet meer te gebruiken: "De waarden van broederschap en solidariteit die Luciano zo hoog in het vaandel droeg tijdens zijn artistieke carrière, zijn niet compatibel met de wereldvisie van de kandidaat Donald Trump", zo luidde het.

Bovendien gaf Pavarotti in 2002 een dusdanig slecht concert in een van de casino's van Trump in Atlantic City, dat die laatste eiste dat de operazanger zijn vergoeding zou terugbetalen.

bron: Belga