Schietpartij Champs-Elysees – “Op dit moment geen link met België”

Schietpartij Champs-Elysees - "Op dit moment geen link met België"

Er is op dit moment geen link tussen de schietpartij op de Champs Elysées in Parijs, gisterenavond, en België. Dat meldt het Belgisch federaal parket. Het onderzoek gaat wel voort, in nauwe samenwerking met de Franse speurders, aldus nog het federaal parket. Gisterenavond circuleerden in verschillende Franse media al het bericht dat de Belgische autoriteiten hun Franse collega’s hadden gewaarschuwd voor een Belgische man, een 35-jarige inwoner van Antwerpen van wie vermoed werd dat hij vanmorgen met de Thalys naar Parijs was gereisd. In een document dat door de Franse media werd geciteerd, werd gemeld dat de Antwerpse federale gerechtelijke politie een huiszoeking bij de man had uitgevoerd en dat daarbij wapens, bivakmutsen en een Thalys-ticket waren aangetroffen.

Deze ochtend bevestigde het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken dat de Belgische autoriteiten de man, Youssouf E.O., aan de Fransen gesignaleerd hadden, maar het meldde daarbij ook dat de betrokken man zich in een Antwerps commissariaat had aangeboden. De krant Het Nieuwsblad schreef dat de advocaat van E.O., meester Nabil Rifi, meldde dat zijn cliënt gisteren aan het werk was in een tankstation.

De vermoedelijke dader van de schietpartij op de Champs-Elysées is een Fransman. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gezegd voor aanvang van de ministerraad. In Franse media wordt de naam van de 39-jarige Karim C. uit Livry-Gargan (Seine-Saint-Denis) genoemd. “Er is sprake van dat er een link zou zijn met iemand uit Antwerpen, maar daar hebben we geen gegevens over. Dat kunnen we niet bevestigen of ontkennen. Op dit ogenblik hebben we geen informatie over Belgische links. Die worden op dit ogenblik bekeken”, zegt ook minister van Justitie Geens. “Gisterenavond was er even idee dat het iemand zou geweest zin die vanuit België kwam, maar die man heeft zich aangegeven. Dat schijnt dus niet het geval te zijn.”

bron: Belga