Extreemrechtse presidentskandidate Le Pen gewaagt van “assymetrische oorlog”

Extreemrechtse presidentskandidate Le Pen gewaagt van "assymetrische oorlog"

Tijdens een verklaring op haar electoraal hoofdkwartier in Parijs heeft de extreemrechtse presidentskandidate Marine Le Pen gewaagd van een “assymetrische oorlog” tegen “de radicale islam”, zo hebben meerdere Franse media gemeld. Zij gewaagde van een “monsterlijke totalitaire ideologie”. “Onze politieagenten worden aangevallen gezien ze symbolen van de staat zijn. Frankrijk wordt niet aangevallen voor wat het doet, maar voor wat het is”, zei Le Pen, geciteerd door de krant Le Monde. “Heel het (Franse) grondgebied is aan deze oorlog blootgesteld”, vervolgde ze, een oorlog “die zonder mededogen en zonder respijt wordt gevoerd”. “Gedurende tien jaar, onder regeringen van rechts en links, is alles ervoor gedaan opdat wij dit verliezen”.

Le Pen noemde François Hollande een “onmiskenbaar falende president” en zei dat de aanslag te wijten was aan een ongelooflijk laksheid van de justitie”.

De politica eiste twee dagen voor de eerste ronde van de presdidentsverkiezingen het “effectief herstel” van de Franse grenzen, het uitwijzen van buitenlanders die geficheerd staan als geradicaliseerd, de aanwerving van 15.000 politieagenten en gendarmes, de sluiting van “islamistische moskeeën” en een herziening van het strafrechterlijk en gevangenisbeleid.

bron: Belga