Avond vol muziek en veilingen voor Plateosaurus Ben

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel organiseert vrijdagavond van 19.00 uur tot 23.00 uur een PlateoNIGHT vol muziek en een bijzondere veiling om geld op te halen voor het nieuwste dinofossiel van plateosaurus Ben. De crowdfundingactie die nog loopt tot eind mei, was al een groot succes en gaat met 26.520 euro al voorbij het streefbedrag. Het doel van het Museum voor Natuurwetenschappen was 25.000 euro ophalen om de kosten te kunnen dekken voor het uitboren en tentoonstellen van de 210 miljoen jaar oude plateosaurus Ben. Meer dan 400 schenkers hebben er al voor gezorgd dat de teller op 106 procent van het streefbedrag ligt. Zo is het nu zeker dat Ben midden december een plek krijgt in de Dinogalerij.
Met de PlateoNIGHT hoopt het museum nog meer geld op te halen om zo ook een making of-filmpje te kunnen maken en te kunnen investeren in onderhoudswerken van de dinogalerij, die ondertussen 10 jaar bestaat.
Het publiek kan zich vrijdagavond verwachten aan heel wat animatie zoals een geleid bezoek aan de dinogalerij en concerten van Qotob Trio, Lyrics & Notes, BJ Scott en Axel Hirsoux. Kers op de taart is een veiling waar onder meer afgietsels van de schedel en de klauw van Ben, karikaturen van cartoonist GAL en werken ter plekke gemaakt door stadscollectief Propaganza onder de hamer gaan.

bron: Belga