ATP Monte Carlo - David Goffin zorgt voor stuntzege tegen Novak Djokovic

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 13) heeft voor sensatie gezorgd op het Masters 1.000 toernooi in Monte Carlo (4.273.775 euro). In de kwartfinales versloeg de Luikenaar Novak Djokovic (ATP 2). Op het gravel van de Monte Carlo Rolex Masters verloor de Serviër, tweede reekshoofd, na 2 uur en 38 minuten in drie sets met 6-2, 3-6 en 7-5 van het tiende reekshoofd. In de laatste set ging Djokovic meteen door de opslag van Goffin, die echter de break ongedaan maakte om terug te komen tot 4-4. Bij 6-5 kreeg Goffin vijf matchpunten op de opslag van Djokovic. De Serviër werkte de eerste vier weg, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen.

Goffin en Djokovic stonden voor de zesde keer tegenover elkaar op het ATP-circuit. Het is pas de eerste keer dat onze landgenoot aan het langste eind trekt tegen de Serviër, die in 2013 en 2015 de toernooizege op zak stak in Monte Carlo.

Bij de laatste vier ontmoet Goffin de winnaar van het duel tussen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 7) en de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 41).

In de andere halve finale treft de Fransman Lucas Pouille (ATP 17) de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP 24). Eerder werden het Schotse nummer één van de wereld Andy Murray (door Ramos-Vinolas) en de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 3) uit het toernooi gekegeld.

bron: Belga