Nog geen weekendplannen? Deze vijf uitjes zijn de moeite waard

Weet je niet goed wat te doen dit weekend? Check zeker een van deze vijf events.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Erfgoeddag 2017

(zo 23/04 in Vlaanderen & Brussel)

Erfgoeddag loodst je dit jaar via expo's, workshops, wandelingen en concerten door een thema dat steeds meer aan de orde is: zorg. Vroeger was het evident dat kinderen hun bejaarde ouders in huis namen, vandaag is dat een ander verhaal. Wie is verantwoordelijk voor de zorg voor ouderen? En breder dan dat: hoe zorgt de gemeenschap voor haar armen, haar wezen of voor andere leden van de samenleving die niet voor zichzelf kunnen instaan? Op Erfgoeddag zullen heel wat (voormalige) hospitalen, weeshuizen, en ‘oudemannetjeshuizen' hun deuren openen - laat je inspireren door de verhalen die in deze gebouwen te rapen zijn. En take care!

Festival B-Classic

(vr 21 t.e.m. zo 23/04 in Tongeren)

Een festival dat inzet op klassieke muziek, maar allerminst klassiek aandoet - dat is B-Classic. Het Limburgse festival (met uitvalsbasis in Tongeren) maakt van elk concert een spannend evenement, want het brengt nationaal en internationaal gerenommeerde muzikanten samen volgens het pressure cooking-concept: ze krijgen een beperkte tijd om elkaar en een minder vertrouwd oeuvre te leren kennen, en worden direct voor de leeuwen gegooid - spelen maar! Dat levert unieke en zinderende ervaringen op. Thema van dit B-Classic-festival is De Russische Ziel en presentator Rick de Leeuw leidt zoveel romantiek in goede banen.

Balkan Trafik

(nog t.e.m. zo 23/04 te Brussel) 

Steeds meer landen in Europa sluiten de grenzen, maar in Brussel blijven openheid en dialoog centraal staan - en zeker tijdens Balkan Trafik, hét festival waarin creativiteit uit Zuid- en Oost-Europa een podium krijgt in BOZAR. Artiesten uit verschillende culturele Balkangemeenschappen voeren je mee in een wervelwind van muziek, film, dans en animatie. Grupi Rinia, Gaye Su Akyol, Baba Zula of het Koçani Orkestar. Zegt het u allemaal niets? Op naar BOZAR dan, op naar de Balkan!

Theater In Koor! - Willem de Wolf & Myriam Van Imschoot

(vr 21 & za 22/04 te Gent)

Myriam Van Imschoot (foto) is zo'n kunstenares die al te lang onder de radar zit: gefascineerd door de menselijke stem maakte ze de laatste jaren een paar hilarische, ontroerende, knotsgekke performances als de jodelvoorstelling ‘Hola Hu' of het klankspel ‘What Nature Says'. Nu gaat ze met de Koe-man Willem de Wolf een samenwerking aan voor In Koor!, een muziektheaterproject waarbij ze samenwerken met een 25-tal ongeschoolde zangers. De repetities van het zangstuk vormen het hart van de performance zelf. Waarom? Omdat het mensen het mooist zijn wanneer ze (proberen) zingen... www.campo.nu

Comedy Thomas Smith - Strak

(za 22/04 te Mortsel) 

Hij reisde door India met Martin Heylen en Vlaanderen leerde hem kennen in De Slimste Mens, maar in wezen is Thomas Smith (foto) bovenal nog steeds een topcomedian. In deze nieuwe show Strak heeft hij een plan, en dat is behoorlijk... juist. Smith belooft een hypergefocuste tocht doorheen zijn universum waar logica en nonsens door elkaar lopen.