Rijden op een stokpaard is nieuwste sport in Finland

In Finland is het razend populair om te rijden met een stokpaard. De sport kreeg de naam hobbyhorsing en al meer dan 10.000 mensen zouden het beoefenen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Een kinderdroom van veel meisjes is om ooit een eigen pony te hebben. Maar in realiteit is dat geen sinecure. Het onderhouden van een paard is duur en rijden in galop zorgt gegarandeerd voor een pijnlijk zitvlak.

In Finland hebben ze daar een bijzonder inventieve oplossing op gevonden. Daar lanceerden ze de sport ‘hobbyhorsing', waarbij je met een stokpaard tussen je benen doet alsof je met een echt paard rijdt. Maar liefst 10.000 Finnen, vooral meisjes, zouden de sport beoefenen. Hobbyhorsing is nog niet officieel erkend als sport, maar er worden wel al dressuur- en springwedstrijden georganiseerd.

Documentaire

Regisseur Selma Vilhunen ontdekte de bijzondere hobby via Instagram, en was meteen geïnteresseerd. Ze besloot zelfs een documentaire te maken over de rage en doopte het resultaat 'Hobbyhorse Revolution'. De film ging op 31 maart in première in de Finse bioscopen.