Politie ‘arresteert’ chihuahua wegens negeren van stoplicht

Politie 'arresteert' chihuahua wegens negeren van stoplicht
Foto Facebook / PSNI Craigavon

In het Noord-Ierse Lurgan heeft de politie een opmerkelijke crimineel tegengehouden. Agenten sloegen er een chihuahua in de boeien wegens het negeren van het stoplicht, agressie tegen de politie en wangedrag.

De ordedienst deelde het nieuws van de ‘arrestatie’ op Facebook met een stevige korrel zout. De viervoeter werd natuurlijk niet in de boeien geslagen. De agenten zagen de chihuahua en besloten dat die van huis was weggelopen.

This is Nigel the chihuahua. Nigel was named by Wee N, who thinks that "he looks like a Nigel." We stopped with him at…

Posted by PSNI Craigavon on Wednesday, 19 April 2017

In plaats van een saai opsporingsbericht, maakten de Noord-Ierse agenten er eentje met tal van kwinkslagen. Zo kreeg het hondje de naam Nigel en heeft hij belangrijk ernstige woede-uitbarstingen. Bovendien gaf de schrijver aan dat Nigel hem uit zijn auto had verjaagd en dat hij hoopt de eigenaar zo snel mogelijk te vinden, uit vrees voor zijn vingers.

Gelukkig voor de politie meldde de eigenaar zich redelijk snel. Nigel bleek eigenlijk Simba te heten. En hoewel de keffer zich agressief had opgesteld, besloot de ordedienst om de gearresteerde toch weer vrij te laten. Hoogstwaarschijnlijk waren de agenten dolblij dat ze verlost waren van het driftige dier.