Schietpartij Champs-Elysées – Politieman overleden, twee agenten zwaargewond

Schietpartij Champs-Elysées - Politieman overleden
Schietpartij Champs-Elysées - Politieman overleden

Bij een schietpartij donderdagavond op de Champs-Elysées in Parijs is één politieman omgekomen en twee andere agenten zwaargewond geraakt. De dader werd neergeschoten. Dat heeft de Franse politie en het ministerie van Binnenlandse Zaken aangekondigd. Het zou gaan om een terroristische daad, maar daarover moet het onderzoek uitsluitsel geven. De feiten vonden rond 21 uur plaats. Een wagen kwam ter hoogte van een politiewagen, een man stapte uit de wagen en opende het vuur op de politie. Het zou gaan om een automatisch vuurwapen. De politie slaagde er wel in de dader neer te schieten, die ter plaatse overleed. Volgens de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken probeerde de dader nog te voet te vluchten. Ook zijn volgens het ministerie twee politieagenten zwaargewond geraakt. De eerdere berichten dat ook een voorbijganger gewond raakte, zouden niet kloppen.
Er waren in verschillende media geruchten over een tweede overleden politieagent, maar dat wordt ontkend door een woordvoerder van het ministerie. Ook zou mogelijk een tweede dader betrokken zijn, maar dat is nog niet duidelijk.
De wijk rond de prestigieuze laan werd afgesloten en de metrostations zijn gesloten. En er was grootschalige politie-interventie, maar het ministerie laat weten dat er geen verdere politieoperaties plaatsvinden. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is er nog veel onduidelijkheid.
De antiterroristische sectie van het parket van Parijs heeft alvast een onderzoek geopend, en een explosieveneenheid onderzoekt de wagen van de vermoedelijke dader, aldus de politie van Parijs op Twitter.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft de feiten al veroordeeld. “Er gebeuren vreselijke dingen in de wereld, maar het lijkt op een terroristische aanval”, aldus de president tijdens een persconferentie met de Italiaanse eerste minister in het Witte Huis.

Bron: Belga