Schietpartij Champs-Elysées – Identiteit dader is gekend

Schietpartij Champs-Elysées - Identiteit dader is gekend

De dader van de schietpartij van donderdagavond op de Champs-Elysées in Parijs, is geïdentificeerd. Dat meldt de procureur van Parijs François Molins tijdens een persconferentie. “De identiteit van de dader is bekend en geverifieerd. Ik ga ze jullie niet geven, aangezien er nog huiszoekingen bezig zijn, om te weten te komen of hij hulp heeft gehad van medeplichtigen”, aldus de procureur. Bij de schietpartij kwam naast de dader een politieagent om het leven. Daarnaast raakten twee agenten gewond, een van hen zwaargewond, en ook een voorbijganger, een toerist, is lichtgewond geraakt, aldus de procureur.
Woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken Pierre-Henry Brandet laat ook nog weten dat de wetenschappelijke en technische politie haar onderzoek voortzet.
De procureur laat nog weten dat er morgen/vrijdag tijdens een persconferentie meer informatie gegeven zal worden. Het uur voor dat perspunt wordt later nog meegedeeld.
Terreurgroep Islamitische Staat heeft de aanslag donderdagavond opgeëist. In het bericht is er sprake van ene Abu Yusuf al-Belgiki, wat impliceert dat het om een Belg zou gaan. Terreurexpert Pieter Van Ostaeyen kan de man niet identificeren op basis van zijn zijn databank van Belgische IS-strijders. Hij gaat er wel van uit dat de dader wel degelijk door IS werd opgedragen om de aanslag uit te voeren, en niet uit eigen initiatief handelde.

bron: Belga