"Positief signaal van Bart De Wever"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Ik vind het een positief signaal dat Bart De Wever wil spreken over een meerwaardebelasting. Ik denk dat dat bijdraagt aan een klimaat waarin zonder taboe over zaken kan worden gepraat." Dat zei CD&V-vicepremier Kris Peeters op Radio 1. CD&V beschouwt de meerwaardebelasting op vermogen als een voorwaarde om de vennootschapsbelasting te verlagen, maar N-VA heeft die boot tot nog toe afgehouden. Gisterenavond stelde de Bart De Wever echter dat de N-VA en CD&V deze legislatuur nog compromissen kunnen sluiten. "CD&V wil die meerwaardebelasting", zei hij in 'Van Gils & Gasten' op Eén. "Ook wij willen een pak dingen. Rond de tafel zullen we een compromis moeten vinden. Het idee van een rechtvaardige fiscaliteit is voor mij een legitiem idee. Ik denk dat veel mensen vinden dat het niet eerlijk is verdeeld. Ik denk ook dat oplossingen en hervormingen mogelijk zijn."

De uitspraken van de N-VA-voorzitter stemmen Kris Peeters hoopvol. "Er is een engagement genomen om tot de zomer hard te werken aan een aantal dossiers. Ik ga ervan uit dat de vennootschapsbelasting, de meerwaardebelasting en de activering van het spaargeld daar zeker op tafel komen", zei hij op Radio 1. "Ik denk dat we daar rustig in de schoot van de regering over kunnen praten. Laat ons dit nu in een positieve sfeer verder aanpakken."

Het meningsverschil met staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) behoort volgens Peeters tot het verleden. "The proof of the pudding is in the eating. We zullen in concrete en moeilijke dossiers moeten bewijzen dat we elkaar hebben gevonden."

De vicepremier gaf tot slot nog aan dat hij volop aan het verhuizen is naar Antwerpen, waar hij volgende week zijn campagne voor de lokale verkiezingen start. "Het bed en heel wat stoelen staan er al."

bron: Belga