Luik-Bastenaken-Luik – Geen Ben Hermans in La Doyenne

Luik-Bastenaken-Luik - Geen Ben Hermans in La Doyenne

Ben Hermans is er zondag niet bij in Luik-Bastenaken-Luik. De Limburger van BMC brak twee ribbben na afloop van de Waalse Pijl toen hij ten val kwam na de finish. Dat meldt zijn team donderdag. Hermans klaagde over pijn aan de ribben en na onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat er sprake is van twee gebroken ribben (de vijfde en zesde rib). “Ben heeft nood aan enkele rustige dagen op de fiets”, aldus teamarts Michel Cerfontaine. “We volgen zijn situatie op de voet en zullen zijn koersprogramma aanpassen.”
Hermans hoopt snel te herstellen en terug in competitie te treden. “Het is niet gezond om een wedstrijd te koersen met twee gebroken ribben”, zegt hij. “Ik wil geen risico nemen, ook al is het voor mij een grote teleurstelling om er zondag niet bij te zijn. Dit is evenwel de beste oplossing. Nu zal een nieuw wedstrijdprogramma voor mij opgesteld worden afhankelijk van mijn herstel.”
De BMC-selectie voor LBL: Damiano Caruso (Ita), Alessandro De Marchi (Ita), Floris Gerts (Ned), Amaël Moinard (Fra), Samuel Sánchez (Spa), Michael Schär (Zwi), Dylan Teuns (Bel), Greg Van Avermaet (Bel).

bron: Belga