De Lijn zet “maximumaanbod” aan trams in voor Antwerp 10 Miles

De Lijn zet "maximumaanbod" aan trams in voor Antwerp 10 Miles

Openbaarvervoermaatschappij De Lijn zet zondag 23 extra trams in op de lijnen van de Antwerpse premetro tussen de Linker- en Rechterscheldeoever in het kader van het mobiliteitsplan voor de Antwerp 10 Miles & Marathon. In totaal rijden op die manier het maximale aantal van 40 trams per uur door de tunnel in elk van beide richtingen, stelt De Lijn. Dat is goed voor 7.000 tot 8.000 reizigersplaatsen per uur per richting. “De Lijn staat zondag paraat, zodat lopers hun krachten kunnen sparen voor de wedstrijd”, stelt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), die trouwens zondag ook zelf zal deelnemen aan de 10 Miles. Zijn partijvoorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever staat dan weer voor het eerst aan de start van de marathon. In totaal schreven zich al bijna 37.000 lopers in voor een van de afstanden, allicht komen daar tegen zondag nog enkele duizenden bij.

De extra trams zijn vooral bedoeld voor wie van buiten het eigenlijke stadscentrum komt, met de wagen tot aan een van de park & rides aan de stadsrand of met de trein. Voor wie dichter bij het parcours woont, staat de fiets centraal in het mobiliteitsplan van de stad Antwerpen en haar partners. Je kan met de veerboot gratis van en naar Linkeroever of je kan je fiets parkeren aan de voetgangerstunnel die nabij de start- en aankomstzone bovenkomt.

Het loopevenement zorgt er overigens ook voor dat verschillende tram- en buslijnen alternatieve routes volgen omdat ze het parcours kruisen. Alle info staat op www.delijn.be en www.slimnaarantwerpen.be.

bron: Belga