België krijgt eigen springkastelenfestival voor volwassenen

België krijgt eigen springkastelenfestival voor volwassenen
Foto Pixabay

Volwassenen met a spring in their step kunnen zich binnenkort uitleven op Big Bounce. Dat is het eerste openlucht springkastelenfestival in België met een minimum leeftijd van 18 jaar oud.

Op zaterdag 23 september wordt het provinciaal recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas voor een deel ingepalmd door kleurrijke opgeblazen dieren en kastelen. Dan zet Big Bounce zijn springkastelen en ballenbaden op voor het eerste springkastelenfestival van België. En je geraakt er niet in als je jonger bent dan 18 jaar.

“Op elk communiefeest zie je nonkels en tantes met enige afgunst kijken naar de kinderen die uit de bol mogen gaan op een springkasteel”, vertelt organisator Geert Torfs aan De Standaard. “Dat bracht ons op het idee om volwassenen de kans te geven om zich effectief uit te leven op springkastelen. Dankzij ons kan dat zonder uitgelachen te worden door de kinderen.”

Kinderen toegelaten op zondag

Op zo’n 20.000 vierkante meter van het terrein zet de organisatie de nieuwste en meest spectaculaire springkastelen en ballenbaden neer. Daartussen zullen drie podia staan, die de bezoekers van muziek voorzien. De stijlen zullen variëren van commercieel tot nineties en urban. De hongerigen kunnen een versnapering halen bij de verschillende foodtrucks.

Het festival hanteert op zaterdag een +18-beleid, maar denkt ook aan de jonge enthousiastelingen. Zondag blijven de springkastelen opgesteld. Ze zullen vrij ter beschikking staan van alle bezoekers van het recreatiedomein, zonder een meerkost.