Marathonloper met beenprothese draagt vrouw over de finish

Marathonloper met beenprothese draagt vrouw over finish
Facebook / WCVB Channel 5 Boston

Een marathon uitlopen is op zich al een hele prestatie. Dat doen met een beenprothese en een vrouw op je schouders is andere koek.

De Amerikaan Earl Granville heeft een sterk staaltje van wilskracht geleverd tijdens de bekende marathon in Boston. De man is een veteraan, en in 2008 verloor hij een deel van zijn linkerbeen tijdens een missie in Afghanistan. Zijn voertuig werd toen geraakt door een bom.

Maar Granville bleef niet bij de pakken zitten. Sinds hij zijn beenprothese heeft, nam de veteraan deel aan verschillende marathons in onder meer New York en Chicago. In het verleden gebruikte hij daarbij steeds een handbike, maar voor de hardloopwedstrijd in Boston liet hij die voor de eerste keer thuis.

Bewondering

Aan de zender WCVB vertelt Granville dat verschillende mensen hem tijdens de race aanspraken vol bewondering. “Ik weet niet wat ze inspireert. Ik loop gewoon”, reageerde hij. Aan het einde van de marathon zag de man een vrouw in nood, en hij besloot haar over de finish te dragen. Dat moment werd vastgelegd door fotograaf Scott Sullivan en gedeeld op Facebook. Het filmpje werd al meer dan 6,5 miljoen keer bekeken.

https://www.facebook.com/wcvb5/videos/10155316176329445/