Vernieuwde vertrekhal voor luchthaven Oostende

Vernieuwde vertrekhal voor luchthaven Oostende

De luchthaven van Oostende-Brugge heeft een vernieuwde vertrekhal. Die werd vandaag feestelijk geopend. Luchthavenuitbater Egis investeerde 1,5 miljoen euro in de opknapbeurt en vernieuwde diensten. 2016 was een recordjaar voor de luchthaven, vooral door de aanslagen van 22 maart in Zaventem. Er werden in de nadagen ruim 100.000 extra passagiers ontvangen, vooral van TUI. Maar los van de aanslagen zit de luchthaven al jaren in de lift voor passagiersvluchten. Vorig jaar ontving Oostende bijna 450.000 reizigers.

Egis was al langer van plan om te investeren in het onthaal van de reizigers maar beide feiten toonden de snelle nood voor vernieuwing. Er werd vooral geïnvesteerd in de veiligheid. Tot voor kort was er maar een loopband om de handbagage te controleren. Nu zijn er drie loopbanden.

Maar er werd ook geïnvesteerd in het onthaal en de horeca, waar reizigers vooraf nog kunnen genieten van een drankje of een maaltijd. Die diensten waren voordien heel beperkt. Eens ingecheckt konden reizigers enkel drank of snoep uit een automaat halen.

Door de verbouwingen is de onthaal- en vertrekruimte verdrievoudigd. Oostende wil nu ook verder investeren in infrastructuur en in de aankomsthal. Het project kostte de luchthaven anderhalf miljoen euro.

bron: Belga