Trumps weekends in luxeresort Florida ergeren nu ook Republikeinen

Trumps weekends in luxeresort Florida ergeren nu ook Republikeinen
Trumps weekends in luxeresort Florida ergeren nu ook Republikeinen

De vele weekends die de Amerikaanse president Donald Trump spendeert in zijn luxeresort Mar-a-Lago in Florida, beginnen nu ook zijn Republikeinse partijgenoten op de heupen te werken. Dat heeft de Republikeinse senatrice voor Iowa Joni Ernst gisteren verklaard. “Ik zou liever willen dat hij meer tijd doorbrengt in Washington. Daarvoor hebben we het Witte Huis. Dit stoort niet alleen mij persoonlijk, maar ook andere leden van onze partij”, aldus Ernst. De Democraten bekritiseren Trump al langer voor zijn vrijetijdsbesteding, maar het is de eerste keer dat er ook uit Republikeinse hoek te horen valt dat de president beter wat meer tijd zou doorbrengen in Washington. De plezierreisjes stuiten veel mensen tegen de borst, omdat ze deels met belastinggeld worden betaald.

Volgens de senatrice voor Iowa, waar Trump de verkiezingen in november overtuigend won, zal de tijdsbesteding van de president “een onderwerp van discussie worden tijdens de volgende bijeenkomst van de Senaat in Washington”.

Trump spendeerde sinds zijn eedaflegging midden januari al meer dan 20 procent van zijn tijd in zijn golfresort in Palm Beach, berekende The Washington Post. Van de dertien weekends bracht het staatshoofd er zeven door in zijn “winter White House” Mar-a-Lago. Hij ontving er onder meer al senator Rand Paul, de Japanse premier Shinzo Abe en de Chinese president Xi Jinping.

Bron: Belga