NBA: Chicago verslaat favoriet Boston opnieuw

door
Belga
Leestijd 1 min.

Chicago lijkt in de eerste ronde van de play-offs in de NBA op weg naar een stunt tegen Boston. Gisterenavond wonnen de Bulls andermaal tegen de Celtics, waardoor ze op een 2-0 voorsprong komen. Jimmy Butler en Dwyane Wade leidden de bezoekers met allebei 22 punten naar de 97-111 overwinning. Zondag eindigde het eerste duel in Boston op 102-106. Chicago mag nu twee keer thuis spelen en kan, in principe, dan de klus al afmaken. Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de halve finales van de Conferences. Boston had de reguliere competitie in het oosten als eerste afgesloten voor kampioen Cleveland. Chicago kon zich pas als achtste en laatste kwalificeren.

Nog in de Eastern Conference hield Toronto gisterenavond de zege thuis tegen Milwaukee. De Raptors haalden het, onder aanvoering van DeMar DeRozan (23 punten) en Kyle Lowry (22 punten), met 106-100. Het Canadese team pakte zo revanche voor de 83-97 nederlaag van zaterdag tegen de Bucks.

Morgenavond gaat de best-of-seven verder met een eerste duel in Milwaukee.

In de Western Conference waren de Los Angeles Clippers voor eigen publiek met 99-91 te sterk voor Utah. Blake Griffin kroonde zich met 24 punten tot topschutter. Het eerste duel, afgelopen zaterdag, had de Jazz met 95-97 gewonnen.

bron: Belga